onsdag 24. september 2014

Veien videre gikk til Vestlandet

Dagen etter vi besteg Gaustadtoppen dro vi over fjellet til Vestlandet. Det var noen støle og slitne mennesker som satt i bilen. Men jeg tror inntrykkene fra i går var gode og at de ville fortsette min planlagte tur. En liten stopp på Haukeli for å strekke på beina og en sjokoladebit, nydelig vær og så stille.

 

 
Da vi kom ned fra fjellet kjørte vi gjennom en sky av dråper. Vi måtte bare stopp her også. Låtefoss var stedet i Oddadalen. Skjønner godt at det er en av mange steder som er mest besøkte naturattraksjoner i Norge. Fossen består av to fosser derfor blir de også kalt "tvilling fossen". Vi kunne godt kjenne dråpene og stedet var fantastisk.
Jeg må innrømme at jeg blir litt sentimental når jeg seg Norge er ett slikt nydelig land. Så mange variasjoner. Ungene var stille i bilen over fjellet, tror nok ikke de helt kunne forestille seg de høye, ruvende og rett opp fjellene vi passerte. For igjen å plutselig bli åpen som en vidde. Mange fosser og elver som svingte seg langs veien. Svingete veier langs fjellsider, kyr, hester, geiter og sauer som beitet på de mest utenkelige steder. De sa de viste om det, men de hadde aldri sett det. Så inntrykk over fjellet sitter i. Nå var det bare ett par mil igjen før neste stopp for natta.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...