onsdag 31. oktober 2012

Halloooooweeeeennnnnn
I kveld har det vært mange spendte og forventningsfulle unger. Hva skal man ha på seg? Hvem skal man gå sammen med? Hvor skal man gå? Hvor mye godteri får man? Spørsmålene er mange.
Hele samfunnet er snudd på hodet, i barnehage, skole og hjem er forberedelsene varierte. Skal vi ha fest? Skal ungene komme ferdig "pyntet"?
Hva med handelsstanden? De har i flere uker annonsert varer til kostymer, festbordet, pynt og annet halloween ting. Hva er det de ikke finner på for å få inntekter i stor skala, eller arbeidsplasser. Og vi nordmenn vi biter på.
Men hva er nå denne nye "tradisjonen" Halloween vi har fått til Norge? Hvor kommer den fra?
Det er en hedensk tradisjon som Ire`ne tok med seg over til Amerika. En opprinnelig grotesk handling var det opprinnelig, men kan vi fortelle dette til ungene?
For å være helt ærlig har jeg ingen sans for denne nye tradisjonen. Jeg har opplevd unger som har gjort seg flid med å kle seg ut og forberedt enten en sang eller en vits. Mens andre kommer i vanlige klær og er ufyselige og nesten truer seg til godteri eller at de skal grise til huset med egg.
Nei, jeg er for julebukk, mye mer koselig og ikke så "hysterisk" dyrt.

Minsten har blitt lett sminket som en sombie av storesøster og skal over til bestemor for å få sin årige dose med godteri.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...